Onnen hepuleita ja kuolattuja kulttuurisivuja

Follow my blog with Bloglovin
Jälleennäkemisen riemun huumaa. Pyyteetöntä kiintymystä. Tasajalkaloikkaa. Rakkautta. Kolmensadankuudenkymmenen asteen ilovoltteja ja holtittomia onnen hepuleita. Sitä se on. Päivästä toiseen. Elämä koiraystävän kanssa.








On se myös väsynyttä tarpomista loskassa ja räntäsateessa. Valvottuja öitä kipeä karvaturri kainalossa, sekä turhautuneita huokauksia, kun rakas karvamukula, vuosien koulutuksesta huolimatta, iskee märät tassunsa naapurin tädin valkeaan kevättakkiin ja varastaa tiskipöydältä kermaisen juustokimpaleen.





Vaikka asiaa mistä kulmasta tahansa katselisi, jää saldo aina plussan puolelle. Ei korvaa mikään sitä tunnetta, kun ystävä päivän päätteeksi rojahtaa päällesi, työntää kylmän kuononsa poskeasi vasten, ja vaipuu uneen. Entä eikö nouse hymy huulillesi, kun hän pienenkin lumiläntin nähdessään katsahtaa sinuun onnesta mykkyrässä, ja ryntää häntä kippurassa piehtaroimaan itsensä väsyksiin.






Nelijalkaiset ystävämme palauttavat meidät perimmäisten kysymysten äärelle. Mikä on tärkeää, mikä ei? On vaikeaa olla nuutunut ja kärttyinen, jos seuralaisena on ilopilleri, joka puhtaasti ja vilpittömästi, vain ja ainoastaan, rakastaa elämää. Hän on pienen yksikkömme valopilkku, rakas perheenjäsenemme. 

Me hänen laumansa.






Mitä olisikaan uusi päivä ilman unenpöpperöistä haukkua, joka aamukahvin poristessa nukahtaa varpaillesi? Entä olisiko lehdenlukuhetkesi olohuoneen lattialla minkään veroinen, jollei huomionkipeä ystäväsi jossain vaiheessa tassuttelisi kulttuurisivujen päälle lepäilemään ja tuijottamaan puoliksi syötyä voileipääsi? Kuka veisi sinut päivittäin ulos, milloin nauttimaan raikkaasta vesisateesta, milloin hikoilemaan auringonpaisteeseen? Juoksemaan metsissä ja näkemään maailman uudella tavalla? Hänen tavallaan. Täynnä tuoksuja, viestejä, mahdollisuuksia, kutsuja. Niin, kukapa muukaan.

Tämä tunteellinen päivitys on kunnianosoitus elämämme koirille. Ihanaa koiranpäivää kaikki maailman koirat ja heidän palveluskuntansa! Jokainen päivä on koiranpäivä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuorotteluvapauden ensitunnelmia

Mitä sinulle kuuluu?

Elämäsi kirja