Odotuksen tuolla puolen

Follow my blog with Bloglovin



Se on sitä, kun ei tiedä, miten päin olla. Tiedä mihin katsoa. Mitä ajatella, mille ryhtyä. Hikoiluttaa. Riemastuttaa. Jännittää. Tuskastuttaakin. Sitähän se on. Odotus. Hyvä uutinen? Huono uutinen? Vai odotustako yhtä kaikki? 

Parasta toivoo jokainen. Kohtuullista vähintäänkin. Aina ja alati. Pientä ja suurta. Ei pety pessimisti, mutta toivoo silti. Optimistin toinen nimikin toivo on.






Huonon kohdatessaan toivoo, ettei se olisi totta. Että menisi pois, eikä tarvitsisi ajatella lain. Luikahtaisi ulos oven raosta, ennen kuin sisälle  asti ehtisikään. Saisi kuvitella, että untahan se olikin vain. Kuvitelmaa kaikki tyystin.

Hyvän kohdatessaan tahtoisi kuuluttaa koko maailmalle. Leijua kevyessä yläpilvessä. Kulmakarvat onnesta vinksallaan. Korvannipukat naurusta mutkalla. Naama revenneenä tennarina. Sitäkin se on. Odotus. Nuppu, joka kasvaa ja kehittyy. Avautuu, kun aika on, jos silloinkaan. Olettaa voit loputtomiin, varma et voi olla mistään.


Paljon on odotusta ihmisen elämässä. Jossittelua, otaksuntaa, arvailua. Tuloksetonta vatvontaa. Odotellaan lomaa, varrotaan vieraita. Ennakoidaan työtilanteita. Vuotetaan koetuloksia.  Kuolemaltakin voi lykkäystä joutua anomaan. Aprikoidaan kaiken vaikutusta kaikkeen. Määritellään asioiden kulku, ennen kuin mitään on tapahtunut.  Niin on kiire aprikoidessa, että voi unohtua elämä itsessään. No jos jotain huonoa, niin aina toki hyvääkin, sillä voihan vartoominen ihanaakin olla. Turvallinen arkipäivän ajanviete. Unettomien öiden sulostuttaja. Kuohuvien mielten kiehtova tanssiinkutsu.

Aina ei kuitenkaan odotuksensa laatua valita voi, ja joskus on asia ihmistä itseään suurempi. Jos se onni annetaan, että valinta oma on, olkoon ihminen kykeneväinen siitä nauttimaan.  

Eihän heitä nykyhetkeä hukkaan murehtimalla turhia. Godot kun ei välttämättä huomennakaan saavu. Eihän öitään valvo maalaamalla seinien piruja piiloon. Murehdi ennalta kaikkea sitä, minkä kohtalon harso vielä kätkee. 

Kellutelkoon läsnäolon keveydessä. Paistatelkoon pienessäkin auringonpaisteessa. Mitään odottamatta, hetkessä heijaten.                                                                      

Kommentit

  1. Kauniisti kirjoitettu! Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa sunnuntaita sinulle ja! Tällä kertaa saakin odotella kärhöjen avautumista... ;D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuorotteluvapauden ensitunnelmia

Mitä sinulle kuuluu?

Elämäsi kirja