Aistit auki

Follow my blog with Bloglovin
Minulle kaikki lähtee yksityiskohdista. Kun stressi karkottaa yöunet, flunssa väijyy kulman takana ja jokainen ylimääräinen askare tuntuu ylitsepääsemättömältä ponnistukselta, keskityn yksityiskohtiin. JA laitan puhelimen äänettömälle. ;) 

Ole läsnä


Avaa ulko-ovi ja lähde metsään, meren rantaan, peltopoluille tai omalle pihamaalle, ja anna katseesi kiertää. 

Ota vastaan se, mitä näet, kuulet, haistat. Keskity hetkeen. Hengitä. Anna ajatustesi virrata, mutta älä jää niihin kiinni. Hyväksy myös negatiiviset ajatukset, huomioi ne, ja päästä irti. Anna tilaa uusien ajatusten ajelehtia.

Ime itseesi värejä, tuoksuja, muotoja. Kuinka kaunis voikaan olla syksyinen lehtikuusi, tai kirkkaanvihreä sammalmätäs kellastuneiden korsien keskellä. Lätäköstä heijastuva vaahtera, jonka alkusyksyn pakkaset värjäsivät kirkkaan oranssiksi tai vaikkapa kallion pinnalla juokseva vesinoro.

Kuulostele kehoasi, aistejasi. Miltä tuntuu kostea koivunrunko? Paina korvasi runkoa vasten ja kuuntele. Mitäkö? No vaikka hiljaisuutta. Juoksuta sormiasi talventörröttäjien kuivuneissa kukinnoissa tai istu kannon nokkaan ja tunnustele tuulta.

Kuuntele luonnon ääniä. Oravan kynsien rapinaa sen kiivetessä männyn latvaan. Sinitiaisten jutustelua pihan pensaikossa, sateen ropinaa, tuulen huminaa tai vaikkapa haukan huutoja. 

Jos sallit itsesi laskeutua hetkeen ja uskallat viipyä siellä tovin, annat tilaa elämän pienille suurille yksityiskohdille, eivät suuretkaan kokonaisuudet enää tunnu  niin ylitsepääsemättömiltä.








       Yksityiskohdissa lepää kauneus
     
            Yksityiskohdissa asuu ikuisuus

                 Yksityiskohdissa tuoksuu elämä






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuorotteluvapauden ensitunnelmia

Mitä sinulle kuuluu?

Elämäsi kirja