Lumisade valloittaa

Follow my blog with Bloglovin Sydäntalvi on ihmisen parasta aikaa, sanoo talven lapsi ja hymyilee lumiselle tienoolle . Luonto hellii meitä satumaisella kauneudella päivästä toiseen. Maisema kylpee hyisessä tenhossa.

Kevyt tuulenvire leikittää räiskäleen kokoisia lumitähtiä ja kinostaa valkoista pumpulia miehen korkuisiksi kasoiksi lasten hyppiä ja pomppia. Hiutaleiden hypnoottinen liike tuudittaa mielen ajattomaan tilaan. Kutsuu leikkimään. Tanssi kanssani ystävä.






Aika ajoin kiristyvä pakkanen hemmottelee arjen uuvuttamaa esteetikkoa ja tuikuttaa miljoonia säihkyviä hileitään. Talven kuiva kylmyys nipistää poskipäät omenoiksi. Kaakaohammasta kolottaa. Varpaita palelee. Täydellistä.





Lumen luonti on nautinto. Hangessa tarpominen hauskaa. On ihanaa, ettei luonto tottele meitä! Ei se välitä siitä, onko kaupungin aurauskalusto kunnossa tai vaikeuttaako lumisade liikennettä. Kun sataa, sataa. Kun paistaa, paistaa. Viimeinkin on luonais-Suomessakin luonnon eläimillä mahdollisuus kaivautua lumen suojiin. Kasvit saavat valkean pakkasverhon ja hiihtämään pääsee ilman tekolunta.

Sopeutukaamme vuodenaikojen vaihteluihin kuten ennenkin on tehty. Vedetään saappaat jalkaan ja nilkat piiloon. Tehdään salitreeni lunta luoden ja NAUTITAAN! Ei meitä suomalaisia ole ennenkään sokerista tehty. Sitä paitsi juoksulenkki toissapäivänä auratulla tiellä... Hymyä huuleen ja hikeä pintaan! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuorotteluvapauden ensitunnelmia

Mitä sinulle kuuluu?

Elämäsi kirja